Teosto ja Gramex lanseerasivat yhteisen Tapahtumaluvan

Teosto ja Gramex ovat lanseeranneet yhteisen musiikinkäyttöluvan, jota tapahtumajärjestäjä voi 7.1.2015 lähtien hakea Teoston ylläpitämästä sähköisestä palvelusta.

Teoston ja Gramexin yhteinen Tapahtumalupa on jatkuva musiikinkäyttölupa. Käytännössä lupa on tapahtumien musiikinkäyttöä koskeva sopimus, jonka tapahtumajärjestäjä tekee Teoston ja Gramexin kanssa. Sopimus on voimassa siihen saakka kunnes tapahtumajärjestäjä irtisanoo sen. Lupa on haettava ja saatava ennen ensimmäistä sillä järjestettävää tapahtumaa.

Tapahtumien perustiedot (tapahtumapäivä(t), tapahtuman nimi, järjestäjän tiedot jne.) on ilmoitettava etukäteen ja laskutustiedot (tapahtumassa käytettyä musiikkia ja tapahtuman tuottoja tai yleisömäärää koskevat tiedot) viimeistään 14 vuorokautta kunkin tapahtuman jälkeen. Ilmoittamalla tiedot ajoissa tapahtumajärjestäjä saa kunkin tapahtuman musiikinkäyttökorvauksesta 3 % alennuksen.

Musiikinkäyttölupa on haettava jokaiseen tapahtumaan, jossa soitetaan livenä tai levyltä tekijänoikeudella suojattua musiikkia.

Lisätiedot: Teosto